De brand

Update 8 dec 2020

Sporenonderzoek

Uit het sporenonderzoek is gebleken dat er is ingebroken. De oorzaak van de brand is niet vastgesteld. Op 4 december 2020 is bij de politie aangifte gedaan van inbraak, diefstal en vandalisme met brand als gevolg. Er is proces verbaal opgemaakt. De schade is inmiddels door onze verzekeraar erkend. 
 
Er is een hekwerk om het afgebrande clubhuis geplaatst zodat onbevoegden daar niet kunnen komen. Na afronding van de sporenonderzoeken kon begonnen worden met de sloop en afvoer van de restanten van het clubhuis.
 
Wellicht heb je gezien dat niet alleen de lokale, maar ook regionale en landelijke media (o.a. het Jeugdjournaal en Hart van Nederland) aandacht hebben besteed aan de brand.
 

Hartverwarmende reacties en hulp

Wij hebben als club heel veel reacties van medeleven gehad en spontane hulp aangeboden kregen. Niet alleen van de eigen leden, maar ook van tennisclubs uit de regio, voetbal- en hockeyclubs, Pieter Aafjes, de burgemeester, wethouder Sport en vele anderen. Duidelijk is dat we er niet alleen voor staan. Het is fantastisch dat zovelen zich saamhorig voelen met ons. Zo heeft bijvoorbeeld TV Terweijde ons gelijk haar banen aangeboden zodat de jeugdtraining kon doorgaan,  TV De Bongerd haar banen voor senioren training, T.V. Rijnhuyze uit Nieuwegein ons een dag hun hele onderhoudsploeg aangeboden, zouden wij gebruik mogen maken van opslag van watersportvereniging 'De Helling', doneert Plus Giel Smits een sponsorbedrag en hebben enkele jeugdleden een statiegeld-actie gestart om lege flessen in te zamelen voor de herbouw van het clubhuis.  
 

In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 november 2020 is het clubhuis afgebrand. Momenteel zijn wij druk bezig met het inventariseren van de schade, het onderzoek en later het opruimen. Ook de banen hebben roet en waterschade.

  

Weet dat er in elk geval voorlopig niet getennist kan worden, de reserveringen zullen worden verwijderd, lessen gaan niet door en het park is op slot.

Veel vrijwilligers hebben gereageerd op een oproep in de clubapp en website om mee te helpen om huis-aan-huis een brief in de buurt te bezorgen. Zoveel dat 't binnen een half uur lukte om de 250 brieven te bezorgen, die weer met hulp van een andere vrijwiliger geprint waren.

Met deze brief laten we de omwonenden weten dat we ons realiseren dat de brand op ons tennispark ook voor hen heftig is geweest én informeren we hen over de stand van zaken.  
Dank aan alle vrijwilligers voor jullie snelle en hulpvaardige reacties!