Blij met onze jeugd

Jonger dan 18? Ook jij bent van harte welkom!

Bij CTV de Doelen zijn we blij met onze jeugd. We organiseren veel voor kinderen in de leeftijd van 4- 18 jaar. Voor de allerjongste spelers is er een mini-baantje waarop je samen met andere kinderen het tennisspel in het klein al kunt oefenen. Daarnaast zijn er door het jaar heen allerlei gezellige activiteiten. En natuurlijk doen we mee met de voorjaars- en najaarscompetitie van de KNLTB. Meer weten of gewoon een keertje vrijblijvend komen kijken of meespelen? Neem dan even contact met ons op via [email protected].   


 

Het lidmaatschap

Welke zaken horen wel of juist niet bij je lidmaatschap? Hieronder meer:

 • Als je jeugdlid bent dan gaan we ervanuit dat je ook meedoet aan de competitie. Tweemaal per jaar kan je je hiervoor opgeven via de website.
 • Voor de competitie gelden geen bijkomende kosten.
 • Het clubshirt, dat niet verplicht is, maar wel superleuk staat zo met z'n allen op de baan, kost  €19,--.
 • Voor eigen toernooitjes, parkkampioenschappen en andere activiteiten op de club, zijn geen bijkomende kosten.
 • Voor tennisles kun je terecht bij de tennisschool TSTK. Zij maken gebruik van professionele, geschoolde leraren (niet van ouders). De kosten voor de lessen zitten niet in het lidmaatschapspakket en worden door TSTK apart gefactureerd.
 • Ouders van jeugdleden draaien geen bardiensten (tenzij ze zelf lid zijn natuurlijk).
 • Ouders van een (groen/geel) jeugdlid worden gevraagd om roulerend de begeleider te zijn van het competitieteam van hun kind. Gemiddeld is dat eens per 3 jaar. Hierbij hoeven ze niet het wiel uit te vinden; draaiboekjes zijn aanwezig en tijdens de aan de competitie voorafgaande Captainsavond wordt één en ander nog haarfijn uitgelegd.
 • Binnen de jeugdcommissie worden vrijwilligers altijd erg op prijs gesteld. Heb je als ouder (of als jeugdlid) belangstelling om eens wat te organiseren of een zondagochtend de competitiewedstrijdjes te begeleiden van Rood en Oranje, meld je dan aan bij [email protected].

 

Fairplay

Wij vinden fairplay binnen de tennissport vanzelfsprekend. Vanuit de KNLTB is er een heel reglement opgesteld, genaamd het Fair Play Reglement, met bijbehorende gedragscodes voor alle betrokkenen in en bij de tennissport. 

Wij hebben dit even vrij vertaald voor de jeugd naar de sportieve regels van het tennissen bij CTV De Doelen:

 1. Samen maken we veel plezier
 2. Gebruik materialen waarvoor ze bedoeld zijn
 3. Iedereen gedraagt zich sportief
 4. Wees eerlijk

  Extra voor de jeugd, maar deze regels gelden uiteraard ook bij de senioren!

 5. Punten van de tegenstander zijn ook mooi
 6. Tellen doen we duidelijk
 7. Toeschouwers (ook ouders) zijn geen coaches
 8. Maak er samen een fijne wedstrijd van!

Houd je aan deze regels en denk er tijdens je wedstrijden en je aanwezigheid op en rond het tennispark nog eens aan. Veel tennisplezier!Jeugdtraining

Op meerdere middagen zijn er voor de jeugd tennislessen in groepjes van 2, 4 of 8 kinderen. Wil je gewoon een keertje vrijblijvend komen kijken of meespelen, neem dan contact op met ons of met de trainers, of kom gewoon met een vriendje mee.

Op vrijdagmiddag is er voor de speelkleuren Rood, Oranje en Groen vrije inloop van 16:00-17:00.


 

Oudere jeugd die wil doorstromen

Voor de oudere jeugd die al met de gele ballen tennist, zijn er meerdere mogelijkheden om (alvast) met de senioren mee te doen. Senioren, dat klinkt oud, maar voor de duidelijkheid, een senior tennisser is iedereen die in dat jaar 18 jaar wordt of ouder is. En dat is dus voor een jeugdlid helemaal niet zo'n grote stap.

Zo is er tijdens het Park-toernooi (de clubkampioenschappen) de kans om met je vader of moeder (of ander seniorlid) mee te doen. 


 

Familiesport

Tennis is een familiesport en bij CTV de Doelen blijkt dat ook uit ons ledenbestand. Veel kinderen komen tennissen omdat de ouders lid zijn, maar ook veel ouders komen tennissen, als de kinderen al lid zijn. Alle leeftijden zijn vertegenwoordigd, van 5 jaar tot 80+ jaar. 

Wij vinden dat gezellig en belonen dat met gezinskorting. Als er drie of meer leden uit één gezin lid zijn, wordt deze gezinskorting gegeven.

Daarnaast is er jaarlijks een ouder-kindtoernooi. Het ouder/kind tennistoernooi is het gezelligste eendagstoernooi van het jaar, waarbij een kind (t/m 17 jaar) samen met een volwassene (ouder dan 25 jaar) een dubbelteam vormt.