Bardienst Instructies

INSTRUCTIES VOOR WEEKENDVERANTWOORDELIJKE EN BARDIENSTVRIJWILLIGERS

De weekendverantwoordelijke (WV) opent de keukendeur van de kantine met de sleutel uit het sleutelkastje (Code wordt via de mail verstuurd) en helpt met opstarten. Het licht in de hal en keuken werkt op een sensor in de hal. Het lichtknopje voor de andere lampen zit in de hoek van de stellingkast. Tijdens de dienst kan de WV gebeld worden als er problemen zijn. De WV laat zijn/haar telefoonnummer achter. Als de laatste dienst eerder klaar is dan gepland bel je de WV om af te sluiten. Anders komt deze op de geplande tijd.

Pinbetalingen

Het pinapparaat werkt als volgt:

  • Download de app sumup op je eigen mobiele telefoon en Bluetooth en locatievoorzieningen inschakelen. De app werkt niet op afstand, dus thuis ‘oefenen’ gaat niet. Inloggegevens
    ter plekke aanwezig.
  • De SumUp-betaalautomaat aanzetten met het knopje rechts. Dan kom je in het menu en klik je in het menu ‘maak betaalverzoek’ aan. Vervolgens verschijnt het bedrag op de SumUp betaalautomaat en kan de klant betalen. Heb je hulp nodig, vraag dan een Doelenaar om hulp. 
  • Het gratis WiFi voor leden (CTV_Doelen_Gast) heeft als wachtwoord: Tennisbal! 
Openen
  • De rolluiken voor beide ramen omhoogtrekken. Het rechterraam helemaal openzetten. Als het regent of hard waait kun je de rolluiken wat naar beneden laten. Rechts is het uitgiftepunt (bar) en er staat een voorbeeld van alle drankjes. Onder de bar staan de kratten voor de lege flesjes. Op en onder de tafel links staat de voorraad. Biervoorraad staat achterin.
  • De waterkoker, het koffiezetapparaat, de koffiebus en filterzakjes vind je op en naast het aanrechtje. Er zijn 2 thermoskannen voor koffie. Graag de kannen omspoelen op het einde van de avond. Het senseo-apparaat wordt gebruikt door de trainers, of als je maar één of twee kopjes koffie hoeft te zetten.
  • Er is één koelkast met frisdrank en Radler. Indien nodig deze aanvullen tijdens en na de dienst.
  • Eén koelkast voor bier, bier 0.0 en witte en rosé wijn. Graag aanvullen tussentijds. Eventueel vóórkoelen in de vriezer als het hard gaat. (Vergeet ze er niet uit te halen!!!)
  • Er liggen perenijsjes in de diepvries.
  • Vraag aan de mensen of ze de lege flesjes willen terugbrengen bij de bar! Dat scheelt je een heleboel werk. Er zijn 2 dienbladen, ze liggen op de diepvries. 
Nieuw
  • Op de plastic flesjes zit tegenwoordig statiegeld. Dit hoeft niet afgerekend te worden. Wel graag een verzoek aan de klanten om de lege flesjes in de daarvoor bestemde container te doen. 
Afval
  • ook in de kantine het afval scheiden svp. Plastic, papier, glas en restafval in de daarvoor bestemde bakken of dozen doen. Deze na afloop graag in de betreffende containers buiten legen.

Op het einde van de dienst bel je de WV om samen op te ruimen en af te sluiten 

  • Vraag aan de competitiespelers of ze de buitenstoelen weer netjes willen neerzetten. Zodat het er de volgende dag weer enigszins gezellig uitziet. 
  • Het raam sluiten en de rolluiken naar beneden doen. De SumUp aansluiten op de stroom. Aanrecht en barblad schoonmaken met een vaatdoekje. Koelkasten aanvullen. 
  • Terras checken op: lege flesjes, rondslingerend afval, vergeten spullen zoals bidons, kleding enz. Er staat een krat voor gevonden voorwerpen in de andere cabine. 
  • De tafels in deze kantine indien nodig met een doekje afnemen. 
  • Als de zak in de restafvalcontainer vol is deze in de ondergrondse container aan de straat deponeren. Het pasje hiervoor hangt in de houten kast in de hal. En graag een nieuwe zak in de afvalbak doen. Deze liggen in het aanrechtkastje.
  • Weekend verantwoordelijke zorgt voor licht uit, afsluiten keukendeur met sleutel, sleutel in sleutelkastje en code veranderen. De buitendeur sluiten met Doelenpas.

 

Ik wens je als gastheer of gastvrouw namens CTV De Doelen veel plezier!