Ons tennispark

 

CTV de Doelen bestaat al meer dan 80 jaar en is een actieve en gezellige tennisvereniging gelegen op een prachtige locatie in Culemborg. Wij hebben een mooi tennispark aan de rand van het centrum van Culemborg, onderaan de dijk, waar het altijd net dat graadje warmer is...

Ons tennispark bestaat uit 6 LED-verlichte tennisbanen en één minibaantje met oefenmuur. Er wordt gespeeld op smash court banen die, afhankelijk van de weersomstandigheden, het hele jaar bespeelbaar zijn. Wanneer de banen bedekt zijn met sneeuw of er plassen op staan mag er niet gespeeld worden. Tennissen kan van 8:00 uur 's ochtends tot 23:00 uur 's avonds. 

Wij zijn een actieve vereniging met veel jeugdleden, enthousiaste recreatieve en sportieve competitie tennissers. Naast de voor- en najaarscompetitie vinden er het hele jaar door veel 'eigen' toernooienen en evenementen voor alle leden plaats. 

Via deze website, onze nieuwsbrief en tussentijdse mailingen blijven onze leden altijd op de hoogte van alle activiteiten op ons tennispark.

Meer informatie


 

Sleepinstructie tennisbanen

Volgens de leverancier van onze banen moeten de banen minimaal 1 keer per dag zowel in de lengte- als in de breedterichting worden gesleept. Maar dan is de vraag: wie doet dat dan? De laatste spelers? Je weet nooit wie dat zijn.


Om uit deze discussie te komen heeft het bestuur besloten om het volgende sleepbeleid te handhaven:

Na iedere partij slepen! Tenzij de banen hiervoor te vochtig zijn.

Het infill materiaal blijft hierdoor gelijkmatig over de banen verspreid. Hierdoor zal de kunststofmat minder slijten. Bovendien hebben de banen een betere uitstraling.

Tussen de banen, bij het sleepnet, ontstaat er een behoorlijke ophoping van het infill materiaal. Dit wordt een stuk minder als er tijdens het slepen regelmatig het sleepnet iets omhoog wordt getrokken. Ook helpt het als na het slepen in de buurt van de baseline het net aan het handvat wordt opgetild. We blijven dus gewoon slepen!


 

Regels op de baan

Een overzicht van de regels voor het spelen op de Smashcourtbanen van TV de Doelen:

  • Speel alleen met geschikte tennisschoenen (geen noppen of uitsteeksels dus).
  • Zorg dat je schoenen schoon zijn (geen modder, gras of puin (gravel).
  • Hou de banen schoon van rotzooi zoals papier, kauwgom e.d.. M.n. kauwgom kan schade toebrengen aan de banen.
  • Vuur, sigaretten en hete voorwerpen zijn verboden op de tennisbanen. Hitte kan ernstige schade toebrengen aan de banen.
  • Het meenemen van glaswerk/porselein op de baan is niet toegestaan. Glas kan ernstige schade toebrengen aan de banen.
  • Sleep de banen na iedere wedstrijd . Dit houdt de onderhoudsinspanning laag en de mat stabiel.
  • Hang de sleepnetten op aan de daarvoor bestemde haken.
  • Wanneer er sneeuw op de banen ligt en bij ijzel en "opdooi" is tennissen niet toegestaan. Het ijs dat op die momenten tussen de vezels zit kan ernstige schade toebrengen aan de mat. NIET SPELEN DUS! Bij twijfel contact opnemen met de accommodatiecommissie.
  • Meld beschadigingen en/of onvolkomenheden direct bij de accommodatiecommissie (Dick op tel 06-49357166).

N.B. Opdooi is een term uit de wegenbouw. Opdooi kan ontstaan wanneer na intreden van de dooi de mat gaat verweken, doordat het dooiwater niet weg kan zakken door de ondoorlatende bevroren onderlaag. Hierdoor kan de mat zijn stabiliteit verliezen en drijft als het ware op een laag water. De mat kan hierdoor kapot worden gelopen.


AED


Een hartstilstand komt altijd onverwachts. Een AED in de buurt is daarom van levensbelang. CTV de Doelen heeft al enkele jaren een AED in de hal van het clubhuis hangen.

Een aantal leden is op cursus geweest om het apparaat te leren bedienen. Deze leden zijn natuurlijk niet altijd op de club aanwezig. In dat geval staat boven op het apparaat wie er ingeschakeld kan worden. De mensen van Betuwe Wereldwijd aan de overkant van de straat weten ook hoe het apparaat te bedienen.

Bel ook altijd direct 112 als iemand getroffen wordt door een hartstilstand. Snelle reanimatie in combinatie met het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) vergroot het overlevingspercentage aanzienlijk.

AED Training

Het is belangrijk om leden te hebben die dit apparaat kunnen bedienen. Ieder jaar organiseren we daarom eem (gratis) training voor onze leden.

Ben je al getraind in reanimatie/AED en EHBO, bijv. als BHV'er, geef dat dan ook aan ons door. Het is immers goed te weten op wie we in geval van nood een beroep kunnen doen.