Vrij spelen & Baan afhangen

 

Vrijspelen

Gedurende het gehele jaar kunnen al onze leden vrij spelen. De banen zijn open van 8.00 uur tot 23:00. Op alle banen is er verlichting tot 23.00 uur mogelijk. De banen zijn echter niet altijd allemaal beschikbaar voor vrij spelen, want er zijn een paar bijzonderheden:

  • Op competitiedagen/avonden of tijdens toernooien zijn er geen of minder banen beschikbaar.
  • Tijdens recreatieve toernooien en/of (interne) activiteiten zijn er meestal geen vrije banen.
  • Tijdens de maandelijkse tossavond zijn er, afhankelijk van het aantal deelnemers, geen tot minder banen beschikbaar.
  • In het voorweekeind en het finale weekend van het Open Toernooi (Van Hoytema Toernooi) zijn er tussen 9:00 en 23:00 geen banen voor vrijspelen beschikbaar. De maandag t/m vrijdag zijn er vanaf 18.00 uur geen vrije banen beschikbaar.
  • Tijdens de clubkampioenschappen (ook wel Parkkampioenschappen genoemd) zijn er doordeweeks na 18.00 uur geen vrije banen beschikbaar. In het voorweekeind streven we ernaar om steeds 2 banen vrij te houden.

In de agenda en op het afhangbord wordt de beschikbaarheid van banen weergegeven. Voor een actueel overzicht: klik hier.

 


Baan afhangen

Om vrij te spelen moet je eerst in het clubhuis met je KNLTB-pas een baan reserveren ('afhangen'). Je kunt steeds voor drie kwartier reserveren. In het clubhuis bevindt zich hiervoor een digitaal afhangbord. De mogelijkheid tot online (via de Club.app) afhangen gebruiken we bewust niet. Onder het afhangbord hangt het bedieningspaneel voor de verlichting.

Op deze website en via je app kun je wel checken of er banen vrij zijn en hoeveel er voor training of activiteiten gereserveerd staan. Tijdens de competitieperiodes (april t/m juni en september t/m oktober) kan het in het weekend en op doordeweekse avonden druk zijn. 

Zoek je een tennismaatje, denk dan ook eens aan de whatsapp groepen tennismaatje 8/9, 7/8, 6/7 en overdag. De links hiervoor staan in het uitsluitend voor leden bereikbare deel van deze website.


 

Onze afhangregels

Onderstaande regels zorgen ervoor dat iedereen evenveel kan spelen op onze tennisbanen. Deze regels hangen naast het afhangbord. We vragen je, ook als het niet druk is, af te hangen. Dat geeft het bestuur inzicht in het baangebruik, zodat tennislessen en andere activiteiten op de juiste momenten gepland kunnen worden.

  1. Afhangen met alle spelers is verplicht.
  2. Lekker doorspelen: Je kunt op de afgehangen baan blijven spelen tot het tijdstip waarop je door nieuwe spelers wordt afgehangen.
  3. Niet doorhangen: Als je speelt op een baan blijf je spelen tot de volgende spelers komen. Pas daarna mag je weer afhangen.
  4. Eén reservering tegelijk: Je mag geen baan afhangen zolang je op een andere baan deelneemt aan vrijspelen, tennisles, competitie, toernooien of toss. 
  5. Als alle banen bezet zijn, dient afgehangen te worden op de baan waar de speeltijd volgens het afhangbord het eerste is/was afgelopen.

Voor details, zie uitgebreidere uitleg in de mededelingenkast.