Volg de bouw

Het is even stil geweest op de bouw, maar nu wordt er volop gewerkt aan de constructie. De contouren van ons nieuwe clubhuis worden al zichtbaar.   

Wind- en waterdicht
Op 27 juni is na drie weken vertraging de staalconstructie geleverd en wordt deze gemonteerd. Daarna volgt de aluminium pui en beglazing: aannemer Van Dillen streeft ernaar de bouw voor de bouwvakantie wind- en waterdicht te krijgen. Na de bouwvak gaat de afbouw verder en de bedoeling is dan eind oktober op te leveren.
Van de 75 zonnepanelen komen er 55 op het lage dak en 20 op het schuine hoge dak.

Keuzes voor binnen
Verder zijn we druk met de binnenafwerking, zoals tegels, sanitair, verlichting, elektra, ICT en meubilair. Voor de vloer hebben we marmoleum gekozen omdat dit goed bestand is tegen het infill, gemakkelijk kan worden hersteld en het een natuurlijk en duurzaam materiaal is. In de kleedkamers, voorraadruimte en keuken komen tegels.

Keuken en bar
De keuken is besteld bij Kitchen Create uit Culemborg. De afzuigkap wordt geleverd door Airsystems uit Culemborg. Naar een leverancier voor de koelcel wordt nog gezocht: er is een behoorlijke krapte op deze markt en de beoogde leverancier kon niet in oktober. Voor de bar we zijn we nog druk op zoek naar een timmerman.

NUTS-voorzieningen
Vitens voor het water en Liander voor elektra zijn aangevraagd en bevestigd. KPN zal datavoorzieningen aanleggen: het wordt nog koper; glasvezel wordt voorlopig nog niet opnieuw aangeboden in de wijk.

Beveiliging
Met Kop Beveiliging  Leerdam en HS pas is een uitgebreid beveiligingsplan uitgewerkt voor brand- en inbraakpreventie. De toegang gaat vooral met paslezers geregeld worden. Verder komen er camera’s, bewegingsmelders, flitslichten en een sirene.
Met de brandweer zijn de brandweereisen besproken voor vluchtwegen en alarmering. Vijf weken voor de oplevering kunnen we een gebruiksvergunning aanvragen.

Terras en tuin
Wegenbouwer Van Breda uit Geldermalsen is gekozen voor de aanleg van het terras. Eerst zijn de entree en bestrating rondom clubhuis aan de beurt. Fase II (fietsenstalling, beplantingsschema e.d.) moet nog worden uitgewerkt.

Financiën
We hebben inmiddels de BOSA-subsidie (bouw en onderhoud sportaccomodaties) van VWS voor ruim 18.000 ontvangen. De subsidie vanaf 3e termijn (voor nog niet aangevangen werk) is ingediend voor een bedrag van ruim €136.000. Er wordt nog hard gewerkt om meer subsidie binnen te halen.

De foto's zijn genomen door Martin Smit.

Juni

Mei

Eind april

Begin april