Volg de bouw

Oplevering in zicht!

 

De bouw vordert nu zijn einde  en we zijn  in de afbouwfase beland! Deze maand staan het tegelwerk, de houten binnen- en buitenbekleding, de naam op de gevel, deuren, zonnepanelen, sanitair vloeren, verlichtingsrail, afzuigkap, keuken, sloten, elektra en water, riool en nog veel meer op het programma. We zijn nog op koers met het bouwbudget van € 995.000. Wel moeten we rekening houden met een extra investering voor zonwerende screens aan de buitenzijde.                                                

Kom sausen en behangen

Vanaf 1 november kunnen we gaan sausen en behangen. Help je mee? Na een eerdere oproep hebben twee (…) mensen zich gemeld. Daar zijn we blij mee maar het is natuurlijk niet genoeg. Denk niet dat je dit niet kunt, er zijn altijd dingen die je wel kan! Aanmelden kan bij [email protected]. 

Inrichting en kleuren

Onder leiding van Liesbeth Oldeman zijn alle keuzes gemaakt voor de inrichting binnen, denk aan wanden, plafond, vloerbedekking, tegels, sanitair, deuren en verlichting. Antraciet, naturel hout, wit, jade groen en lichtgrijs vormen de hoofdkleuren. We kijken er enorm naar uit hoe dit eruit gaat zien!

Keuken en bar

De keuken, koelcel en afzuigkap worden binnenkort geïnstalleerd. Erik van de Heg maakt de bar. Leo van de Lagemaat levert de tapinstallatie en tapkoeling; Kitchen Create levert de barkoeling voor de flesjes. Er komt weer een Nespresso apparaat voor de lekkere koffie.

Beveiliging

Met Kop Beveiliging  Leerdam en HS pas is een uitgebreid beveiligingsplan uitgewerkt voor brand- en inbraakpreventie. De toegang gaat vooral met paslezers geregeld worden. Verder komen er camera’s, bewegingsmelders, flitslichten en een sirene.

Schoonmaak binnen en glas

We zijn in gesprek met een schoonmaak- en glazenwassersbedrijf voor schoonmaak van het nieuwe clubgebouw, tot die tijd maakt Bas Hensing de noodgebouwen schoon (dank Bas).

Terras en tuin

Wegenbouwer Van Breda uit Geldermalsen legt het terras aan. Eerst zijn de entree en bestrating rondom het clubhuis aan de beurt. Fase II zoals fietsenstalling, beplantingsschema e.d. moet nog worden uitgewerkt.

Financiën

We hebben inmiddels de BOSA-subsidie van VWS voor 1e  aanvraag achteraf € 18.712 ontvangen. Ook de aanvraag vooraf is ontvangen  voor een bedrag van 127.000 waarvan 80% inmiddels op onze rekening is gestort. Op dit moment  wordt de 2e aanvraag achteraf voorbereid voor € 40.000,- en daarna nog een derde aanvraag van € 18.000,-. Dan is het begrote bedrag van € 202.000 bereikt.

Via de verzekering hebben nu voor de herbouw ontvangen: € 581.594. We kunnen nog € 50.441 indienen. Dan is ook het begrote  bedrag van € 624.785 ruimschoots gehaald.

We zijn nog op koers met het bouwbudget van € 995.000. Wel moeten we rekening houden met extra investering voor zonwerende screens aan de buitenzijde, omdat het toch te warm zal worden  gezien de grote glaspui. De elektrische voorzieningen hiervoor zijn al wel aangebracht.

Wil je graag de bouw in beeld zien, bekijk dan alle foto's.
Alle foto's zijn genomen door Martin Smit.