Bardiensthandleiding 2020

Ieder (senior)lid wordt geacht twee bardiensten op jaarbasis te draaien en kan deze zelf inplannen. Meer mag natuurlijk ook. Daarnaast is het ook mogelijk om week- of weekendverantwoordelijke te zijn. Week- of weekendverantwoordelijke telt als twee bardiensten.  

LET OP! Een week- of weekend verantwoordelijke dient ervaring te hebben in het draaien van een bardienst, want hij/zij moet de bar kunnen openen, afsluiten en instructies geven aan de leden die achter de bar staan.

Wanneer je onverhoopt verhinderd bent voor de ingeplande bardiensten, dan bestaan er verschillende mogelijkheden:

 1. Je ruilt met iemand. Het volledige rooster is te raadplegen via Bardienstenoverzicht (ruilen is kosteloos).
 2. Je vraagt een betaalde vrijwilliger door een mail te sturen naar [email protected]. Let op! We kunnen geen garantie geven dat we een 'betaalde' vrijwilliger kunnen vinden, geef ons dus ook ruim de tijd om te zoeken. Je betaalt de invaller €32,50 per bardienst. Als je zelf je vrijwilliger regelt, ook prima, maar geef het wel altijd door aan [email protected].

Wij willen je erop wijzen dat je te allen tijden zelf verantwoordelijk bent en blijft voor het vervullen van je bardienst. Je dient dus zelf uit te zoeken wanneer je ingeroosterd staat. De kantinecommissie probeert enkel iedereen op tijd eraan te herinneren. Indien je verhinderd bent, moet je zelf voor vervanging zorg dragen (zie hierboven).

Wellicht ten overvloede, er staat een boete van €75,00 op het niet vervullen van je dienst. Tenslotte: uitsluitend leden van de vereniging kunnen en mogen diensten draaien.


 

Opgeven bardienst-pool

Indien je interesse hebt om tegen betaling van €32,50 één of meerdere bardiensten over te nemen van een lid die zijn of haar bardienst wilt afkopen, dan kun je je aanmelden bij [email protected].

Betaalde vrijwilligers dienen 18+ zijn om deze dienst te mogen vervullen en in het bezit te zijn van het NOC/NSF certificaat Verantwoord Alcohol Schenken (voor meer informatie zie ook de IVA test).

Momenteel zijn er vacatures in de bardienstpool.


 

Even de belangrijkste punten op een rij:

 • Iedereen die bardienst draait moet de IVA test eenmalig hebben afgerond. Dit is een online test en kost slechts 10 minuten. Deze is verplicht en wordt steeksproefsgewijs bij ons gecontroleerd door de Voedsel en Warenauthoriteit. Stuur je diploma naar [email protected].
 • De bardienstplanner is digitaal vanaf 1 maart. 24 uur per dag beschikbaar. Wij raden je aan om niet te lang te wachten met het vastleggen van je diensten aangezien het principe geldt: "WIE HET EERST KOMT.......". Hoe langer je wacht hoe minder diensten er beschikbaar zijn. Tip: Zorg in ieder geval dat je de bardiensten inplant voor 31 maart. Dan worden de ledenpasjes uitgegeven en deze worden alleen uitgegeven als aan de bardienstverplichting is voldaan.
 • Leden, die 31 maart 2020 nog niet hebben ingeschreven voor hun bardiensten worden na 31 maart ingedeeld door de kantinecommissie. 
 • Via mijn.knltb.club kun je de bardiensten zelf inplannen. Inloggen kan met het KNLTB-nummer en een wachtwoord.
 •  Je bardienst via de knltb.club app inplannen gaat ook, via Club en dan dienstenplanner.
 • Voordat je een dienst aanklikt: kijk EERST of die dag jou wel uitkomt! Zodra je ingeschreven hebt, ligt de dienst in principe vast. 
 • Jeugdleden die nog geen 18 zijn, 70+ leden, slapende leden aan het begin van het seizoen en donateurs hebben geen bardienstverplichting. Leden die in de loop van het jaar slapend lid worden blijven wel de bardienstverplichting houden. Kunnen ze deze zelf niet verrichten dan dienen ze zelf voor vervanging te zorgen.
 • In het systeem kun je aangeven welke dienst je wilt vervullen. Per dag zijn er een aantal mogelijkheden. Wij kennen bardiensten (ca. 4 uur), de dienst als weekverantwoordelijke (ma t/m do) en de dienst als weekendverantwoordelijke (vr t/m zo). Voor de bardienst is dit 4 punten en voor de andere 2 diensten 8 punten. Hier vind je de beschrijving van de instructies van de bardiensten en week(end)verantwoordelijke.
 • Dit seizoen moet elk lid 8 punten invullen om aan de verplichting te voldoen. Dit kan bijvoorbeeld door 2 bardiensten of door 1 week- of weekendverantwoordelijke dienst. Indien je het leuk vindt of extra wilt helpen en dus meer diensten wilt/kunt vervullen, wordt dit erg gewaardeerd.
 • Alle bardiensten duren ca. 4 uur en leveren 4 punten.
 • De diensten voor week- en weekendverantwoordelijke leveren 8 punten op. Deze staan vermeldt op de maandag (weekverantwoordelijke) en de vrijdag of zaterdag (weekendverantwoordelijke). Deze dienst houdt in dat je van ma t/m do of van vr t/m zo zorgt voor het openen en sluiten van de kantine, het op weg helpen van de bardiensten en bij problemen, meedenken in oplossingen.
 • Op de Seizoensopeningsdag kan iedereen het ledenpasje ophalen. Op deze dag kun je je pasje ophalen mits je de contributie betaald hebt en je bardiensten hebt ingevuld.
 • Hoe je een dienst kunt ruilen, staat in de instructie. Ruilen in de bardienstplanner kun je tot 30 dagen vóór de oorspronkelijke datum. Uitgangspunt is dat je zelf zorgt voor vervanging mocht je je hebben ingeschreven voor een dienst en onverwachts niet kunnen.
 • In het systeem was het niet mogelijk eindtijden na 23:59 op te geven. Toch zijn er een aantal diensten die langer duren dan 23:59 uur. De dienst van de vrijdagavondcompetitie eindigt niet om 23:59 uur maar om 01:00 uur. Daarna nemen de teams het eventueel over. Ook tijdens toernooien is inzet van de bardienst tot na 00:00 uur. Ga dus altijd uit van minimaal 4 uur voor een bardienst startend vanaf de begintijd. En houd rekening met afsluiten als je de laatste bardienst hebt.
 • Iedereen mag zich maximaal voor 1 dienst per dag inplannen. Een paar keer zijn we in de problemen gekomen doordat mensen op één dag 2 bardiensten achter elkaar ingepland hadden en niet konden door omstandigheden. Dit willen we dit jaar voorkomen. 
 • De boete voor het niet op komen dagen bedraagt €75,-.

Namens de kantinecommissie wensen wij iedereen weer een gezellig en plezierig tennisseizoen en vele leuke uurtjes samen in de kantine.