Taken Week(end) verantwoordelijke

LET OP: Ivm Coronamaatregelen zijn er dingen gewijzigd (zie rode tekst)!

De week- en weekendverantwoordelijken hebben elk een onder elkaar roulerende sleutelbos. Hij/zij opent en sluit de bar, maar dat is niet de enige taak. Hij/zij geeft gedetailleerde instructies aan de (soms nieuwe) leden die achter de bar staan, controleert of bij de bardienst duidelijk is welke aanvullende taken er die dag/avond zijn gepland, hoe de map werkt en verzamelt de aandachtspunten (inkoop, schoonmaak) uit de dienst(en) en geeft dat door aan [email protected].

Met bardienst medewekerde aangescherpte coronoregels goed doornemen:

  • Bardienst heeft toezicht op naleving coronaregels binnen:
    • Bij binnenkomst van bezoekers vragen of ze hebben afgehangen: daarmee wordt voldaan aan de registratieplicht.
    • Indien men niet heeft afgehangen, graag laten intekenen op de lijst die op de balie in een map ligt.

De week(end)verantwoordelijke zorgt zelf dat de sleutelbos bij de week(end) verantwoordelijke van de volgende week komt.
Op de bardienst planner (map) zie je wie de volgende week(end) verantwoordelijke is en via de ledenlijst zie je het adres.


Openen

WAS EERST JE HANDEN GRONDIG BIJ DE WASTAFEL IN DE KLEEDKAMER

  • Doe de kantinedeur van het slot, open de deur van de nooduitgang en zet hem vast met de haak. Dit is nu de ingang van de kantine. Open de terrasdeuren zet ze ook vast met de haak, dit is de uitgang. Open de keukendeur en doe de deur van de bruine kast (kleine sleuteltje) van het slot. Open de kantinedeur, keukendeur en, controleer of de kast van de deur van de bruine kast (kleine sleuteltje) open is (deze hoeft niet op slot).
  • Haal de snoepkas uit de bruine kast. Dit geldt alleen als er kinderen zijn, dus woensdagcompetitie, jeugdtoernooi, zondagcompetitie, etc. Avonden dus niet!
  • Zet een leuk muziekje aan.
  • Doe, indien nodig, de lampen aan. (sfeerverlichting)
  • Nespressomachine (voor uitgebreide uitleg zie filmpje onder overzicht bardienstrollen): vul de melkcontainer met houdbare melk (magazijn), plaats rietje en tussenstuk (2e la naast koelkast in keuken) erop en zet de melkcontainer in de Nespresso-machine. Zet de machine aan en laat de machine opwarmen. Laat de melk doorlopen door het rietje (stoomknopje melk even ingedrukt houden) en erna kan eerste kopje koffie gemaakt worden. 
  • Help de bardienstleden even op gang. Wijs ze waar de instructie bardienst ligt (map bardienst), hoe alles werkt en waar alles staat. Kijk of de frisdrank aangevuld moet worden, zaken opgeruimd moeten worden, magazijn op orde is, flesjes goed gesorteerd zijn, kantine netjes, etc. Geef instructies en vertel wat er van ze verwacht wordt. Bespreek de coronamaatregelen met ze!
  • Indien de bardienstleden niet op komen dagen bel ze dan eerst en kijk of ze alsnog kunnen komen. Wijs ze erop dat ze anders een boete van € 75,- ontvangen. Komen ze toch niet noteer dit dan in de map op de bardienstplanning en kijk met de aanwezige leden of en hoe het probleem opgelost kan worden. Meld het vervolgens bij Harm Peter Smilde. De leden van de kantinecommissie zullen dan vervolgacties ondernemen.

Sluiten

  • Dinsdagavond moeten de kratten met lege flesjes en lege bierfusten klaargezet te worden om retour te gaan naar de leverancier. Zet alles bij elkaar bij de buitendeur van het magazijn. Wilt u er nog even op letten dat de flesjes goed gesorteerd zijn?

Hierbij een overzicht van welke flesjes in welke krat moeten.

soort krat merk flesje kleur glas
Rood coca cola Fanta, Cola, Appelsap, jus d’ orange, Sprite helder & groen
Lipton blauw Lipton groene ijsthee helder
Jupiler Jupiler bruin
Palm Palm groen
bruine kratjes Chocomelk, Fristi helder

Desperados en andere flesjes zonder statiegeld in de glasbak.

  • Nespressomachine: uitzetten (hij spoelt zichzelf dan schoon) en sticker met datum op melkcontainer plakken en in koelkast zetten of leegmaken. Capsulebakken legen en water opvangbakken legen en omspoelen in de keuken.
  • De frisdrankkoelkast aanvullen en zorgen dat er altijd 1 krat Palm en 3 kratten Jupiler extra koud staan in de koelkast van de keuken.
  • Zet de bakken met snoep weer terug in de bruine kast en sluit deze af .
  • Controleer of het tosti-apparaat, het frituurvet, bakplaat schoon en de oven uit zijn.
  • Kijk of binnen en buiten de tafels schoon en opgeruimd zijn, en alle stoelen weer op de gemarkeerde plekken staan en de kussentjes op de juiste plek.
  • Klap de parasols in en trek de hoes er over. Als ze nat zijn: wel inklappen, geen hoes.
  • Bar netjes schoon, zowel de werkkant als de drinkkant. Keuken schoon en opgeruimd. Tap schoon.
  • Alle gebruikte handdoeken, theedoeken en vaatdoeken van die dag op het rekje in de keuken te drogen hangen. Magazijn netjes en flesjes opgeruimd.
  • De kassa kan aan blijven staan. Doe de keukendeur op slot.
  • Doe de muziek uit via de app op de i-pad
  • Sluit de nooddeur en de terrasdeuren.
  • Doe alle lichten uit. Laat de stekkers (op de vensterbanken) met de timer voor het buitenlicht zitten! Verlaat de kantine door de deur naar de hal en doe deze deur op slot. Check de kleedkamers.
  • Doe de buitendeur dicht, maar draai hem NIET op slot .
  • Sluit zonodig het hek. Je kan de kantinecommissie altijd aanspreken of bellen als er vragen zijn. 
Telefoonnummers vind je voorin de map.

Bedankt voor je medewerking!