Taken Bardienst

LET OP: In verband met de Coronamaatregelen is de werkwijze hier en daar gewijzigd (in rood). Zie ook Kantine en terras

Openen en draaien

  • WAS JE HANDEN EERST GRONDIG VOORDAT JE BEGINT MET JE DIENST En was ze tijdens je dienst ook regelmatig! Bardienst heeft toezicht op naleving coronaregels binnen:
    • Bij binnenkomst van bezoekers vragen of ze hebben afgehangen: daarmee wordt voldaan aan de registratieplicht. Indien men niet heeft afgehangen, graag laten intekenen op de lijst die op de balie in een map ligt.
    • spreek mensen aan als ze niet voldoende afstand houden of als ze verkouden zijn.
    • Zoveel mogelijk verwijzen naar terras.
  • Keuken en bar alleen toegankelijk voor dienstdoende bardienstmedewerker. Geen etenswaren van clubleden in de koelkast i.v.m. hygiëne.
  • Alleen verkoop van tosti’s, bittergarnituur en verpakte snacks zoals mars e.d. 
  • Maak de tafels als je tijd hebt na elke tafelbezetting schoon.
  • Maak de bar en de tafeltjes binnen schoon met een vochtige doek. Leg bierviltjes op bar.
  • Maak de tafels buiten schoon met een vochtige doek.
  • Zet melk, suiker en lepeltjes op de bar. Zet de theedoos binnen bereik bij de Nespressomachine.
  • Pak bier-, frisdrank- en wijnglazen en kopjes uit de kast in de keuken en plaats deze op de bar.
  • Vul indien nodig de frisdrankkoelkast aan. Doe dit ’spiegelend’, dus de nieuwe flesjes achteraan. Dit voorkomt dat er lauwe drankjes geserveerd worden. Houd de koelkast op voorraad.
  • Controleer de houdbaarheid van producten in de koelkast.
  • Zet voldoende witte wijn en rosé koud in de wijnkoelkast. Rode wijn staat in de bruine kast.
  • We gebruiken voorlopig de biertap niet. Dus alleen flesjes bier schenken. Pak alle flesjes onderaan beet en niet bij de hals!
  • Stop vuile kopjes, schoteltjes, theeglazen en borden regelmatig in de vaatwasser. Zet hem aan wanneer hij vol is en haal hem uiteraard ook even leeg. Glazen worden in een heet sopje in een afwasbak in de keuken afgewassen, nagespoeld met schoon water en afgedroogd met een schone theedoek.
  • Zoals jullie kunnen zien hebben we verschillende merken frisdrank op voorraad. De lege flesjes dienen op de juiste manier gesorteerd te worden, zodat onze leverancier de kratten met flesjes meeneemt.

Hierbij een overzicht van welke flesjes in welke krat moeten.

soort krat merk flesje kleur glas
Rood coca cola Fanta, Cola, Appelsap, jus d’ orange, Sprite helder & groen
Jupiler geel Jupiler bruin
Palm groen Palm en alcoholvrij bier groen
bruine kratjes Chocomelk, Fristi helder
Lipton blauw Lipton groene ijsthee  
  • De bardienst mag één kopje koffie of thee en één flesje frisdrank nuttigen tijdens de bardienst.
  • Alcohol gebruiken achter de bar is niet toegestaan.
  • Kinderen mogen niet achter de bar. Dit i.v.m. de veiligheid.
  • Alleen de bardienstmedewerker mag achter de bar en in de keuken komen.

 

Welke klussen wanneer doen

Maandag Koelkast opruimen en schoonmaken:
  • Alles afdekken met plastic
  • Geen blikken in de koelkast
  • Producten sorteren
  • Producten over datum weg
  • 2 kratten bier koud onderin
Dinsdag Magnetron en oven schoonmaken
Woensdag Afzuigkap schoonmaken
  • Roosters van de afzuigkap in de vaatwasser
Donderdag Aanrecht goed schoonmaken
Nespressomachine schoonmaken

 

Sluiten

Als je aan het einde van je bardienst de deur achter je dicht wilt kunnen doen, kondig dan om ongeveer een kwartier van tevoren de laatste ronde aan. Laat je niet meer verleiden tot meer tappen of schenken. 
Tijdens doordeweekse diensten is dit om 23:15 uur. Sluiten om 23:30 uur. 
In de weekenden en met toernooien en competities kunnen de tijden anders zijn. Kijk dan tot hoe laat de bardienst duurt.

  • Doe de muziek uit.
  • Begin met opruimen en schoonmaken van de keuken. Papierbak en glasbak buiten legen in de daarvoor bestemde containers. Volle zak met plastic dichtknopen, in magazijn zetten, nieuwe zak ophangen.
  • Zet de bak met snoepgoed en de chips weer terug in de bruine kast
  • Vergeet niet de kopjes en glazen op het terras buiten.
  • Zet de afgewassen en gedroogde glazen weer terug in de keukenkastjes. Kopjes in de keukenkast zetten.
  • Vul de koelkast aan. Doe dit ’spiegelend’, dus de nieuwe flesjes achteraan.
  • Plak een sticker met de datum op de aangebroken flessen wijn.
  • Zorg dat alle vaat in de vaatwasser staat. Is de vaatwasser vol doe er dan een vaatwastablet in en zet hem aan.
  • Maak de bar en de tafeltjes binnen en buiten schoon met een warm sopje. Reinig ook de lichtknoppen, deurklinken, knopjes van de koffiemachine, handgrepen kranen, koelingen en keukenkastjes. Kassa en i-pad reinigen met ontsmettingsdoekjes.
  • Je kunt de week- of weekendverantwoordelijke altijd aanspreken of bellen als er vragen zijn. 
Ga niet weg voordat de week- of weekendverantwoordelijke er is om af te sluiten)

Bedankt voor je medewerking!