Inschrijven voorjaarscompetitie

Nieuw: jong senioren (25-) en 8/9 competitie senioren op zondag, Heren Dubbel 50+ op zaterdag 

Let op: De inschrijving is per 11-12-2019 gesloten. Binnenkort volgt hier meer nieuws over de teamsamenstellingen en plaatsing.

De competitiedagen staan in het speelschema vermeld >>

Voor degene zonder team gaan wij ons best doen een bijpassend team te vinden, maar houd er rekening mee dat dat niet hoeft te lukken. 

Opvallend in 2020: Nieuwe vormen binnen ons competitieaanbod
 • Voor beginnende tennisser is de 8-9 competitie nu ook op zondagavond vanaf 17:00. 
  • Voor beginnende tennissers die competitie ook wel eens willen uitproberen, alleen voor speelsterkte 8 en 9. Gezelligheid staat voorop. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte.
  • Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD).

 • Op de zondag is nieuw in ons aanbod competitie voor jonge senioren (indicatie max 25 jaar), alle leeftijden dames, heren of gemengd. Doelgroep zijn de vers uit de jeugd komende senioren, al dan niet aangevuld met andere jong-senioren. Starttijd sowieso in de middag, maar max 16:30.
  • Bij onvoldoende belangstelling vanuit de jonge senioren wordt deze competitie aan oudere senioren teams en/of de uitgelote vrijdagteams aangeboden.

 • Heren Dubbel 50+ op zaterdag. 
Belangrijk voor de jeugd

Voor kinderen die met gele ballen spelen (11-17 jaar) zijn er verandering in de telling doorgevoerd, waardoor de competitiedagen korter zijn dan de afgelopen jaren.

 • Kinderen die geel 11-14 jaar competitie gaan spelen, spelen 2 sets tot 4 games (4-4 tie break), een derde set wordt een wedstrijd tie-break tot de 7. Op 40-40 wordt een winnend punt gespeeld. Dit geldt voor de enkel en dubbel.
 • Kinderen die geel 13-17 jaar spelen, spelen 2 sets tot de 6 (6-6 tie-break), een derde set wordt beslist door een wedstrijd tie-break tot de 10. Dit geldt zowel voor de  enkel als voor de dubbel.  

Kinderen die met rood, oranje en groen spelen, spelen op dezelfde manier competitie als voorgaande jaren.

Hoe kun je inschrijven?

Om zoveel mogelijk leden de kans te geven competitie te spelen hebben we de volgende spelregels:

 • Seniorleden (inschrijving) kunnen zich in een keer als team (minstens 6 spelers) inschrijven. Bij minder dan 6 spelers houdt de TC het recht voor spelers bij te plaatsen. Individueel inschrijven kan dus ook, deze spelers worden zoveel mogelijk aan een team van vergelijkbare sterkte toegevoegd. Houd er rekening mee dat plaatsing niet hoeft te lukken, en dat een plek op de reserve lijst dan het hoogst haalbare is. 

 • Jeugdleden (inschrijving) spelen uitsluitend op zondag. Bij de jeugd zijn er dit voorjaar veel veranderingen, die apart worden uitgelegd. Jeugdleden kunnen zich alleen individueel inschrijven, maar wel een voorkeur voor medespelers aangeven. De TC Jeugd stelt in samenspraak met de trainers de jeugdteams samen. 

Reservespelers Jeugd- of seniorleden die af en toe competitie willen spelen nodigen we ook uit voor de inschrijving. Zij worden als reservespeler aan de teams bekend gemaakt. 

Belangrijk:

Er zijn verschillende competitievormen op diverse dagen van de week mogelijk (zie tabel). Daarbij gelden de volgende uitgangspunten:

 • Het aanbod is onder voorbehoud van beschikbare baancapaciteit, met andere woorden als ’t niet past, wordt er geloot;
 • Op zondag gaat de jeugd voor op de senioren waarbij; 
  • Voor de jong senioren (indicatie leeftijd max 25) de starttijd in de middag tot uiterlijk 16:30 is;
  • De zondag 8-9 competitie voor senioren vanaf 17:00 start;
 • Bij doordeweekse-overdag varianten verwachten wij dat het team/de teams zelf zorg dragen voor de bardienst;
 • Bij avondvarianten verwachten wij dat het team/de teams die ‘t laat willen maken de bardienst overnemen.

Na de inschrijving bij de KNLTB worden de ingeschreven teams op de website van CTV de Doelen gepubliceerd. In maart wordt de poule-indeling bekend gemaakt. Voorafgaand aan de start van de competitie ontvangen de captains de benodigde informatie. 

Namens de,

TC Jeugd (Menno Pelkmans, Claudia Bovee), TC Senioren (Jeanette Ververs) en Competitieleiding (Marion Beltman en Carmen van Westrenen)