Singel of Dubbel: het mag allebei

14 oktober 2020


DUBBELEN MAG TOCH!

Ook Algemeen directeur Erik Poel van de KNLTB geeft toe dat het best een beetje dubbel is. Premier Mark Rutte noemde tennis specifiek tijdens zijn persconferentie van dinsdagavond, waarop hij onder meer vertelde dat op het betaalde voetbal na alle sportcompetities worden stilgelegd. Sporten en trainen is nog wel toegestaan, maar hooguit in groepen van vier. ”Een partijtje tennis kan, maar ga alsjeblieft niet dubbelen”, zei Rutte. Dus dat gaf wat discussie her en der. Maar de KNLTB heeft ons gelukkig zojuist goed nieuws gestuurd:

Training

Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging waarbij voor training de maximale groepsgrootte 4 personen per baan voor volwassenen vanaf 18 jaar is (dit is exclusief trainer). Voor jeugd geen aanvullende bijzonderheden. Dus onze trainingen gaan allemaal door, maar wel nog steeds zonder publiek!

Vrij spel dubbelen

De KNLTB berichtte ons ook zojuist: “Dubbelen bij tennis en padel kan, mits altijd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.”

Wij denken dat iedereen opgelucht is dat we mogen blijven dubbelen. Als we ons aan deze regels houden, hebben we ook de kans dat dat zo blijft.

Hou de website in de gaten voor verdere updates, want ook dit kan nog wijzigen. 

Nieuwscategorieën