Laddercompetitie

 

Wil je je meten met de anderen binnen de Doelen? Tennis jij ook meestal alleen met je vaste tennis maatje(s)? Ben je “nieuw” lid en wil je meer tennissen dan alleen op het lesuurtje? In al deze situaties: Mee doen aan de tennisladder is erg leuk!

 

Voordelen van een tennisladder!

 • Je daagt clubleden uit die boven je staan en speelt dus niet alleen tegen je vaste speelmaatje(s).
 • (Nieuwe) Leden leren de club en andere leden makkelijker kennen.
 • Je kunt de wedstrijd afspreken wanneer je wilt (wel nog zelf baan afhangen).

Wat is een tennisladder?

 • Door je aan te melden kom je op de tennisladder te staan
 • Het aantal treden hangt af van het aantal inschrijvers
 • De sterkste spelers beginnen onderaan, de zwakste bovenaan (bepaald door coördinator)
 • Je mag iedereen uitdagen die boven jou staat
 • Wanneer de uitdager wint, mag hij de plaats van de ander innemen
 • Wint de uitdager dan wordt van plaats of trede  gewisseld met de uitgedaagde (1 op 1 haasje over).

Verliest de uitdager dan verandert er niets in de stand. Win je vaak en sta je boven aan de ladder,… dan verdien je eeuwige roem… tot je weer verliest!
Let op: je moet de uitdaging binnen 10 dagen accepteren, anders verlies je ook!

Spelregels

 • Je mag niet 2x achter elkaar tegen dezelfde speler spelen (er moet een partij tussen zitten)
 • De uitgedaagde moet binnen 10 dagen een datum afspreken en de partij ook daadwerkelijk spelen. Speel je niet binnen de periode met jouw uitdager? Dan verlies je die partij en wissel je positie met de uitdager in de piramide.
 • Direct na de wedstrijd worden datum, deelnemers, uitslag van de wedstrijd ingevuld via de KNLTB club app of, als dat je echt niet lukt, doorgegeven via email naar [email protected] o.v.v. ladderuitslag. Na elke wedstrijd veranderen de posities in de piramide en dus ook wie je uit mag dagen. Daarom zal na elke wedstrijd ‘direct’ een nieuwe stand op de website moeten staan.
 • Komt een speler op de afgesproken datum niet opdagen, dan verliest dit team de wedstrijd.
 • Op basis van deze laatste stand moet worden uitgedaagd.
 • Er wordt gespeeld volgens KNLTB-regels om “2 gewonnen sets” met de derde set als super tiebreak. Je mag, om tijd te besparen, ook gewoon wat anders (met elkaar) afspreken. Als de uitslag maar vertaald wordt naar “2 gewonnen sets”.
 • Je hangt samen een baan af en word je afgehangen, dan moet je zelf opnieuw een nieuwe baan afhangen, tot je wedstrijd afgelopen is (of je een uitslag overeenkomt).
 • Deelname is gratis en verplicht je verder tot niets behalve het spelen van jouw wedstrijden.
 • Inschrijven kan via je ClubApp of via de website van CTV De Doelen (wel even inloggen)
 • In geval van onenigheid is de uitspraak van de laddercommissie bindend.

Hoe werkt 't?

Via de KNLTB ClubApp en achter de inlogschermen op de website kan je deelnemen aan verschillende laddercompetities.

De ladder competitie-module is een functie die vanuit de KNLTB nog volop in ontwikkeling is en daarom werkt niet alles zoals het zou moeten werken of zoals je verwacht dat het werkt. Daarom hieronder een handleiding hoe je wedstrijden kan plannen en resultaten kunt invoeren. 

Belangrijkste tip: als het even kan doe alles via de KNLTB-clubapp en gebruik geen links die in automatisch verstuurde e-mails.  In de clubapp vind je alles wat je nodig hebt om te ladderen in het laddermenu onder Spelen-Wedstrijden-Laddercompetitie.

1. Inschrijven

In de club-app, submenu Spelen, zie je onder wedstrijden de Laddercompetitie staan. Bij ‘beschikbaar’ zie je de laddercompetities waar je jezelf kan inschrijven door deze te selecteren. Als je deze selecteert, zie je de nodige speelsterkte, leeftijd, ranglijst en welke wedstrijden er zijn gespeeld. Nadat je jezelf hebt ingeschreven, komt deze competitie te staan bij ‘mijn’. 

Vergeet bij dubbel of mix niet je speelmaatje ook toe te voegen. 

Je kunt aan meerdere ladders deelnemen. Bij blessure kan je jezelf op non-actief laten zetten (email naar [email protected]) en kom je onderaan de ladder te staan.

2. Uitdagen

Leden spreken af met medespelers door 'uitdagingen' te verzenden via de mijn omgeving achter de website inlog of via de clubApp.

In de club-app, submenu Spelen, zie je onder wedstrijden de Laddercompetitie staan. Jouw competitie(s) staan bij ‘mijn’. Hier kun je aan de slag gaan met uitdagen. Door op ‘uitdaging’ te klikken bij een lid, kun je een bericht sturen en een voorgestelde datum van de competitie (het is mogelijk om meerdere opties te versturen).

Zodra je zo’n uitdaging ontvangt, kun je zelf via de app deze accepteren door op ‘uitdaging details’ te klikken. Hier is het mogelijk om de uitdaging te accepteren, af te wijzen of om een andere datum/tijd voor te stellen.

Let op 1: Zodra een lid(koppel) een ander lid(koppel) uitdaagt wordt er ook een mail gestuurd met links naar de website-omgeving. Er zijn (nog) geen chat mogelijkheden. Het systeem stelt na inschijving je eerste tegenstander alvast voor.

Let op 2: Bij elke uitdaging kiest het systeem (helaas) zelfstandig een tijdstip. Dat kan dus ook de volgende dag zijn. Dit tijdstip is NIET met je tegenstander afgestemd, ook NIET met de baanbeschikbaarheid. Check dus of het een verstandige datum/tijd is voordat je de uitdaging verstuurd.

3. Accepteren

Zodra het uitgedaagde lid de datum en tijdstip passend vindt, kan het lid de uitdaging accepteren in de clubapp of via de ontvangen e-mail. Hierna wordt er automatisch een wedstrijd aangemaakt in het systeem en kan de toekomstige wedstrijd plaatsvinden.

Na het klikken op de betreffende link wordt het lid doorverwezen naar de Clubsite omgeving om de uitdaging te accepteren of af te wijzen. Na het accepteren van een uitdaging wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar de tegenstander.

Tips:

 • Vergeet niet je baan nog af te hangen.
 • Als je in de daluren speelt kun je op afstand 2x direct achter elkaar afhangen.
 • Update tip: hou de updates van de clubapp in de gaten...er komt een update aan waarin je wel gelijk je baan kunt reserveren....

4. Wedstrijduitslagen

Het invoeren van uitslagen kan je zelf doen in de KNLTB.Clubapp of, als dat je echt niet lukt, door de ladderbeheerder via de beheeromgeving. Stuur dan na de wedstrijd een email met de uitslag naar [email protected]

Tenslotte: De ladderbeheerder is een vacature (? iets voor jou?), maar wordt vooralsnog door de TC-senioren opgepakt.