ctv logo-400

 

Tennispark

tennisbanen smal

Op het park zijn 6 verlichte tennisbanen en één minibaantje en een oefenmuur. Er wordt gespeeld op smash court banen. Deze banen zijn in principe het hele jaar bespeelbaar. Alleen bij sneeuwval en dooi zijn de banen niet bespeelbaar. Als de banen niet bespeeld mogen worden, dan wordt dit gemeld op de homepage van de website. Daar staat ook wanneer de banen weer wel bespeelbaar zijn. De speeleigenschappen van smash court zijn te vergelijken met gravel. 

Op afstand afhangen gaat uit

Per 1 juli as zal het op afstand afhangen op baan 6 worden uitgezet. Zoals afgesproken in de ALV afgelopen maart was het op afstand baan 6 via de KNLTB-clubapp afhangen een test.

Onze ervaringen:
Door de wijze waarop door de KNLTB het op afstand afhangen in zowel afhangbord als knltb-clubapp is geprogrammeerd, ontstaan mogelijk situaties waarbij niet aan twee van de basisprincipes van “eerlijk” afhangen werd voldaan: iedereen heeft even veel recht om te spelen op een dag en wie het eerst komt, het eerst speelt. De mix van lokaal afhangen en op afstand afhangen was daarbij geen succes. Ook werd baan 6 op drukke avonden minder effectief gebruikt (leegstand) wat dan weer zonde is voor wachtende spelers.

Lees verder

Rookbeleid

rookvrij sport grootIn navolging van ruim 450 sportverenigingen in Nederland heeft het bestuur van de Doelen, met instemming van de Algemene Ledenvergadering op 7 maart jl, besloten aan het begin van het tennisseizoen 2018 een rookbeleid in te voeren.

Er is nadrukkelijk niet gekozen voor een rookvrije vereniging. Roken mag en kan nog steeds, maar enkel op de hiervoor aangewezen plek: het stukje tussen het clubhuis en de fietsenstalling. Hier is een hoge tafel geplaatst met asbakken in houders aan de tafel.

Wij willen de leden vragen om rokers, die zich niet bewust zijn van het rookbeleid, te attenderen op de ‘rookzone’. Tevens is de vraag aan de rokers zelf om de rookplek schoon te houden door de asbakken te gebruiken en deze op tijd te legen.

Nieuw KNLTB afhangbord

In het clubhuis hangt sinds begin december het nieuwe KNLTB Afhangbord. Het nieuwe scherm is groter en het Afhangbord is in een gloednieuw jasje gestopt. Hij is efficiënt in gebruik. Inloggen gebeurt nog steeds met je vertrouwde ledenpas. Je kunt binnen 20 seconden een baan afhangen.

Lees verder

Schoonmaak kantine

De kantine en kleedkamers worden sinds 1 mei 2017 door een nieuw schoonmaakbedrijf grondig gepoetst en onderhouden. Wij hebben besloten afscheid te nemen van het bedrijf MB en zijn overgestapt naar Speciaal Facilitair, een onderdeel van Werkzaak Rivierenland. 

Sinds 1 januari 2016 is er in Rivierenland een nieuwe organisatie op het gebied van Werk & Inkomen actief: Werkzaak Rivierenland. Negen gemeenten in Rivierenland, LANDER werk & participatie, het Werkgevers Adviespunt Rivierenland (WAPR) en UWV hebben hun krachten in deze nieuwe organisatie gebundeld.

Lees verder

Sleepinstructie

Volgens de leverancier van onze banen moeten de banen minimaal 1 keer per dag zowel in de lengte- als in de breedterichting worden gesleept. Maar dan is de vraag: wie doet dat dan? De laatste spelers? Je weet nooit wie dat zijn.

Lees verder

Afhangregels

afhangbord

Herziene versie dd 17-05-2018
Zoals jullie wellicht al hebben gehoord waren er veel aanmeldingen voor tennistraining. Eigenlijk teveel, we komen banen tekort ten opzichte van het vrijspelen. In de periode 1 april tot en met 1 augustus gaan wij daarom onderzoeken of er ruimte is om op bijvoorbeeld donderdagavond, naast de competitie, extra banen voor de training te reserveren. Dit doen we door te kijken naar de opgeslagen baanreserveringen in het afhangbord. Vrijspelen moet natuurlijk kunnen, maar leegstand is zonde. Kortom: laat jullie baangebruik voor vrijspelen aan ons zien door altijd af te hangen!
Voor de duidelijkheid hieronder de afhangregels op dit moment; een verkorte versie hangt naast het afhangbord:

Lees verder

Schoonmaakdrang

De emancipatie van de moderne man schrijdt ook voort binnen de CTV de Doelen getuige de enorme lentepoetskriebels binnen de onderhoudsploeg. Dit onbestemde gevoel, voorheen altijd alleen toegeschreven aan vrouwen, manifesteerde zich in een grote schoonmaakbeurt voor ons tennispark.

Afgelopen vrijdag werd er hard gewerkt door man en vrouw en het resultaat mag er zijn, alles is weer spik en span. Van de 30 geplande klussen en klusjes werden er 24 afgemaakt, dit ondanks het ontbreken van enige goede krachten wegens vakantie of (noodzakelijke) andere bezigheden.

Lees verder

Bediening nieuwe verlichting

Onder het Afhangbord in de hal is een klein scherm geplaatst waarmee je de lampen per baan kunt in- en uitschakelen.
Door een lichte druk op de ronde knop aan de rechterkant van het tablet uit te voeren kom je in het volgende scherm.

Lees verder

Meer artikelen...

  • 1
  • 2

Waar vind je ons?

Adres

Ons tennispark bevindt zich aan:

Goilberdingerstraat 41
4101 BN Culemborg
Tel Park: 0345-514218

Contact opnemen met iemand van CTV de Doelen?

Contact opnemen

Lid worden?

Ook zin om te tennissen bij CTV de Doelen?

Wacht niet langer en word lid van de mooiste tennisclub van Culemborg!

Nu lid worden!