ctv logo-400

 

Jeugd

jeugdcompetitie smal

De Doelen een tennisvereniging met een groot aantal jeugdleden. Kinderen die het leuk vinden om te tennissen samen met andere kinderen. Er is zowel plek voor de meest fanatieke als voor de meest recreatieve tennisser! De één misschien wat fanatieker dan de ander maar het belangrijkste is dat je plezier hebt in je sport.

Voor de jeugd worden op ons park verschillende evenementen en toernooien georganiseerd door de jeugdcommissie. Ook kunnen alle jeugdleden meedoen aan de jeugdcompetitie (vanaf ongeveer12 jaar) en voor de jongere jeugd (t/m ongeveer 11 jaar) aan Tenniskids. 

Jeugdbeleid

Jeugdlid bij de doelen is meer dan alleen maar tennissen. Het lid zijn van een vereniging betekent dat je samen met vrienden je sport beoefent. Dat je het niet alleen naar je zin hebt op de tennisbaan staat maar ook daarbuiten plezier hebt, omdat je nieuwe vrienden maakt, samen sport en andere leuke dingen doet.

Voor ieder (nieuw) jeugdlid is er een plek en een programma bij de Doelen, of je nou van begin af aan moet leren tennissen of dat je het al heel goed kan.

Wat willen we bij de doelen met de jeugd bereiken?

  • We willen zoveel mogelijk leeftijdsgenoten met elkaar laten optrekken. Als vereniging willen we voorkomen dat er te grote leeftijdsverschillen zijn in teams zodat ze ook buiten de baan om naar elkaar toe kunnen trekken.

  • Er zullen meer activiteiten worden georganiseerd voor de jeugd vanuit de vereniging buiten de baan om. Denk hierbij aan het bezoeken van een proftennis toernooi of het uitnodigen van een (regionale) toptennis(t)er om het hemd van het lijf te vragen. Denk aan tennisclinics maar ook aan jeugdfeesten of filmavonden in het clubgebouw.

  • De stap van jeugdtennis naar seniorentennis meer begeleiden. De overgang naar senioren is een stap die belangrijk is voor zowel degene die de stap maakt als de vereniging. Vaak is dit het moment waarop leden de vraag stellen of ze lid willen blijven of niet. Gezien het beperkte aantal leden in de leeftijdscategorie 18 tot 35 is dit iets waar we als vereniging meer aandacht aan willen geven.

  • Duidelijke aanspreekpunten. Heeft iemand vragen of opmerkingen dan zullen daar vaste en bij iedereen bekende aanspreekpunten voor zijn.

  • Club- en teamgevoel. Kinderen hebben de behoefte om ergens bij te horen. Het deel uitmaken van een vereniging, een vriendengroep en een eigen team is om die reden voor de meeste kinderen belangrijk. Om dat gevoel te vergroten willen we het dragen van het verenigings t-shirt aanmoedigen en willen we stimuleren dat kinderen elkaar aanmoedigen bij competitiewedstrijden en toernooien. Samen in de auto rijden en als teamcaptain iets leuks doen ter afsluiting van de competitie zijn ideeën om het teamgevoel te versterken! Ook het maken van groepsapps tijdens en na de competitie is een hulpmiddel waardoor kinderen elkaar makkelijker weten te vinden.

  • Vrijspelen. Het doel is om het vrijspelen te stimuleren. Je kunt een wie-wil-vrijspelen- oproep doen via een groepsapp. Op een aantal woensdagmiddagen wordt er een TOSS-middag gehouden.

Waar vind je CTV de Doelen?


Grotere kaart bekijken

Adres

Goilberdingerstraat 41
4101 BN Culemborg
Tel Park: 0345-514218

Gratis parkeren bij de haven:
parkeerterrein 'Het Veer', volg daarvan de bordjes naar CTV de Doelen

Contact opnemen

Lid worden?

Ook zin om te tennissen bij CTV de Doelen?

Wacht niet langer en word lid van de mooiste tennisclub van Culemborg!

Nu lid worden!