ctv logo-400

 

Tenniskids Competitie GROEN

De categorie groen is voor jeugdspelers van acht t/m veertien jaar.

Elk team mag maximaal uit zes tennissers bestaan en minimaal uit vier. Er kunnen gemengde teams worden gemaakt – jongens en meisjes spelen door elkaar. Vanuit de Doelen zullen wij de teams groter maken, zodat uitval of verhindering van spelers beter kan worden opgevangen.


Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan.

tenniskids groen

Er worden per competitiewedstrijd 4 enkelspelen gespeeld en 2 dubbels. Er wordt gespeeld met groene ballen. Er worden 2 sets gespeeld om 4 gewonnen games (start op 0-0) met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3). Bij een gelijke stand van 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Indien een beslissende 3e set moet worden gespeeld, wordt deze vervangen door een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Het Beslissend Punt Systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast.

Een competitiedag op zondag begint tussen 08.30 en 12.00 uur. Je kan zowel uit (omliggende verenigingen) als thuis wedstrijden spelen.

Zie voor o.m. een gedetailleerd speelschema: www.tenniskids.nl en zoek op CTV de doelen.

Waar vind je CTV de Doelen?


Grotere kaart bekijken

Adres

Goilberdingerstraat 41
4101 BN Culemborg
Tel Park: 0345-514218

Gratis parkeren bij de haven:
parkeerterrein 'Het Veer', volg daarvan de bordjes naar CTV de Doelen

Contact opnemen

Lid worden?

Ook zin om te tennissen bij CTV de Doelen?

Wacht niet langer en word lid van de mooiste tennisclub van Culemborg!

Nu lid worden!